banner Skandinaviens ledande gitarrportal
2fulltone_main_image_v2_opt.jpg
»

IK Multimedia Fulltone Collection

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att imitation är den främsta formen av smicker. Då kan konstateras att det är ett väldigt smickrande hit och dit i mjukvarubranschen där man försöker återskapa befintliga instrument och effekter. IK Multimedia gör det dock på ett snyggt och etiskt vis och samarbetar med de som gjort ursprungsprodukten. I detta fall kontaktade de Mike Fuller på Fulltone med förslaget att de skulle ta fram mjukvaruvarianter på några av Mikes storsäljare. Jag tycker de valde helt rätt produkter: Fulltone Solid State Tape Echo (SSTE), That 80’s Rack Chorus (TERC) och distpedalen OCD.

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

2drum_tree_main_screen.jpg
»

Drum Tree - trumset på lättare sätt

Drum Tree från Premier Sound Factory är mycket enkelt uppbyggd och lika enkelt att använda. Med andra ord perfekt för gitarristen till sin hemstudio. 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

2eventide_fission_ui.jpg
»

Eventide Fission - med fokus på gitarr

Man kan komma långt med digital teknik både när det gäller att korrigera ljud och att vara kreativ med ljud. Men det vi så ofta ser är varianter på mer eller mindre samma saker. Är ytterligare en kompressor grymt intressant när man redan har många i sin plugin-mapp? Behöver jag ha ett reverb till?
 
Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.
2brown-bottles-white-no-text.jpg
»

Celestion Plus Impulse Responses

Ibland är det så att traditionella företag är alltför fastlåsta i sina egna traditioner. Därför var det väldigt intressant att höra att Celestion, som antagligen tillverkat mer högtalarelement till gitarrförstärkare än någon annan, nu startat en ny division som jobbar med impulse responses.

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

b01__ni_komplete-11-ultimate_screenshot-wall.jpg
»

2016 bästa plugins

Givetvis måste man ta en rubrik som denna med en nypa salt. Tycken och smak är olika så alla kan ha sin egen lista. Detta är dock min topplista för de plugins som introducerades under 2016 och som jag haft möjligheten att använda. 

 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

falcon_www-pp_media_trailer.jpg
»

UVI Falcon

Det franska mjukvaruhuset UVI har länge funnits på radarn då de gett ut ett stort antal mjukvaruinstrument baserade på samplingar av gamla fina årgångssyntar som andra tillverkare förbisett. Bland annat Rhodes Chroma (UVI Kroma)och Elka Synthex (UVI Synthox). 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

ANNONSER
banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
FUZZ GUITAR SHOW 2018
MAY 26-27, GOTHENBURG

banner