banner Skandinaviens ledande gitarrportal
23namm.jpg
»

Frankfurt Musikmesse 2018

NYHET. Det årliga europeiska musikeventet Frankfurt Musikmesse startar onsdagen den 11 april och pågår till och med lördag den 14 april.

Klicka vidare för mer information.

23parrell.jpg
»

Fender Parallel Universe

NYHET. Vad sägs om att korsa en Strata och Tele?
Eller en Jaguar och en Stratocaster?
Det är precis vad Fender kommer att göra under 2018 med den helt nya Parallel Universe Collection. Tillgänglig från början av april kommer den här begränsade tillverkningen innehålla hybrider av Fenders gitarr- och basmodeller.
Klicka vidare för mer information.
solar-e1_6-jensen-front-v.jpg
»

Solar Guitars E1.6 Jensen

NYHET. Metalgitarristen Ola Englunds nya gitarrföretag Solar Guitars släpper nu en signaturmodell för Olas gitarrkollega i The Haunted, Patrik Jensen. E1.6  Jensen som modellen heter har kropp i swampash, lönnhals, greppbräda i ebenholts, 22 st jumboband, 24,75” skala, ett fast stall, Grover låsbar strängmekanik och grafitsadel. Mikar är två stycken humbuckers: en EMG 81 i stalläge och en EMG 85 i halsläge. Styrs av en volym- och en tonkontroll samt en trevägs mikomkopplare.

Klicka vidare för mer information och video.

ANNONSER
25bild.jpg
»

The Aristocrats till Sverige

NYHET. Supertrion The Aristocrats som består av Guthrie Govan (gitarr), Bryan Beller (bas) och Marco Minnemann (trummor) gör en kortare Europaturné i september. Onsdagen den 26 september kommer The Aristocrats till Lokomotivet i Eskilstuna för en konsert, den första i Sverige sedan 2012.

Klicka vidare för mer information och video.

16unnamed.jpg
»

Ibanez Nu Tube Screamer

NYHET. Ibanez Nu Tube Screamer uppdaterar Ibanez legendariska Tube Screamer med Korgs Nu-rörteknologi. Detta har enligt tillverkaren resulterat ”i en overdrivepedal med exceptionell dynamik, förbättrad känslighet och naturlig rörliknande kompression”. 

Klicka vidare för mer information och video.

15unnamed.jpg
»

Michael Landau - nytt låtbaserat album

NYHET. Michael Landau är erkänt en av vår tids största gitarrister, något som säkert alla är villiga att intyga som såg och hörde honom i Sverige helt nyligen. Inget mindre än fullständigt lysande. Ett gitarrspel med en dynamik, teknik, timing och känsla som är helt outstanding!

Klicka vidare för mer info och video.

5unnamed-.jpg
»

Fender Eric Johnson Signature Stratocaster Thinline

NYHET. Fender Eric Johnson Signature Stratocaster Thinline är Johnsons tredje signaturmodell med Fender tillika den första semi-hollow Stratocaster-modellen som inkluderar en traditionell Stratocaster-svajarm.  Modellen, som Johnson utvecklat med Fender under nästan två år, har en semi-hollow kropp med lätt vikt, med ett F-hål, tre enkelsoliga Stratocaster-mikrofoner speciellt ”voicade” för att uppfylla Johnsons specifikationer och en ´57 Soft V-formad one-piece lönnhals med 12”-radius lönngreppbräda och 21 st medium jumboband.

Klicka vidare för mer information och video.

214unnamed.jpg
»

Nermarks NAMM 2018-rapport

NYHET. Om du fortfarande är sugen på nyheter från musikmässan Winter NAMM 2018, som avhandlades för en knapp månad sedan i Anaheim, Kalifornien, klicka på länken nedan och du får dig en diger rapport till livs, signerad Mats Nermark.
13unnamed.jpg
»

Ibanez nya AZ-serie

NYHET. Ibanez går tillbaka till sina rötter i den nya AZ-serien för att påminna om att de var en av de första som gjorde en gitarr i superstratstil.
Den nya AZ-serien, som introducerades på NAMM 2018, kommer att finnas tillgänglig i Prestige och Premium-variationer, med en mängd finish-alternativ. Modellerna kommer att ha amerikansk lind i kropparna, ”rostade” lönnhalsar, nya Seymour Duncan Hyperion humbuckers, en ny Super All Access halsinfästning och det nya Gotoh/Ibanez T1502 svajstallet.
Klicka vidare för mer information och video.
11unnamed.jpg
»

Reverend Billy Corgan Terz - tersgitarr

NYHET. Billy Corgan senaste signaturmodell hos Reverend, lanserad på årets NAMM-mässa, är en elektrisk ters-gitarr. Det vill säga den är stämd en liten ters upp från standardstämning, vilket innebär G-C-F-A#-D-G. Klassiska tersgitarrer går tillbaka ända till 1800-talet, men Reverend Guitars är det första företaget att serietillverka en elektrisk version. Den 21,5 tums korta skalan gör att gitarren kan stämmas högt med en normal strängspänning. Kroppen är densamma som på den tidigare Reverend Billy Corgan signaturmodellen: en kamrad korina-kropp med segmenterade aluminiumspeglar som plektrumskydd, Hals och  greppbräda (12”) med 22 st medium jumboband är i roasted maple. Kontroller finns för Volume, Tone och Bass Contour, stallet är av  string-thru-body-typ och mikrofonen en Railhammer Billy Corgan Pickup.
 
ANNONSER
banner banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
FUZZ GUITAR SHOW 2018
MAY 26-27, GOTHENBURG

banner